Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

''Η αλήθεια της μουσικής''

Σήμερα 25-3-2011 μια ιστορική ημέρα για το ελληνικό έθνος,τυχαίνει να ξεκινώ τούτο εδώ το ιστολόγιο.Σκοπός μου είναι ένας,να εκφραστώ,παραθέτοντας σκέψεις και συναισθήματα που έχουν κατά καιρούς μπολιαστεί,στο μυαλό και την καρδιά μου,μέσω των ερεθισμάτων που εισπράττω καθημερινά από το περιβάλλον μου.Ένα από αυτά είναι και η μουσική.
Για μένα η μουσική είναι η σπίθα που ανάβει την αγάπη,τον έρωτα,την οργή,τον πόνο,τη χαρά,τη λύπη,όλα εκείνα δηλαδή τα συναισθήματα,που δίνουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε,να ζει...Μουσική είναι το κλάμμα ενός μωρού,το γέλιο ενός φίλου,η κραυγή ενός πληγωμένου ζώου,η φωνή ενός αγαπημένου...μουσική είναι τα πάντα...Κάποτε ο Νίτσε είπε οτι η ζωή χωρίς τη μουσική θα ήταν λάθος...Εγώ πάλι πιστεύω πως δε θα υπήρχε ζωή αλλά... επιβίωση.Κι αν και είναι αδύνατο,αν κάποιος προσπαθήσει να μην ακούσει μουσική για μία μέρα,θα αντιληφθεί...πως το μόνο που 8α νιώσει είναι ένα κενό.
'Ετσι,λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα πως η μουσική προάγει την αλήθεια του ανθρώπου,αφού τα όσα νιώθει η ψυχή του,δε μπορεί παρά να είναι η αλήθεια του...
''Η αλήθεια της μουσικής βρίσκεται στη δόνηση εκείνη που παραμένει στο αυτί, όταν ο τραγουδιστής έχει τελειώσει το τραγούδι κα ο οργανοπαίχτης δεν αγγίζει πια τις χορδές''.Kahlil Gibran


Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που μου έδειξε οτι υπάρχει αυτό εδώ...Στο ΜΙΚΡΟ Νικόλα...


1 σχόλιο:

  1. Μ'αρεσε πολυ το θεμα της πρωτης σου ανάρτησης και ολα οσα εγραψες για το νοημα που δινει η μουσικη στη ζωη μας . Καλή συνέχεια λοιπον , θα χαρω αφανταστα να διαβαζω απο εσενα, να ανταλασουμε αποψεις και προβληματισμους με εναν πιο έμμεσο μεν , αλλα και πιο ουσιαστικο τροπο δε .
    Ο ΜΙΚΡΟΣ Νικόλας σε ασπαζεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή